about us

Въпреки напредъка на модерната дентална медицина, запазването на естествените зъби все още е най-доброто решение. Когато нервът на зъба е възпален или е вече умъртвен е необходимо да се направи коректно кореново лечение.

В повечето случаи причината за възпалението е напреднал кариес. През кариозната маса бактериите проникват във вътрешността на зъба и предизвикват възпаление на нерва (пулпит). В някои случаи възпалителният процес може да се усложни и да обхване тъканите около зъба (периодонтит).

Най-напред създаваме достъп до нерва, след това определяме дължината на каналите с апекс локатор (апарат за измерване дължината на каналите). Разширяваме каналите, отстраняваме бактериите и заразената тъкан механично и химично и запълваме плътно каналите по цялата им дължина. Най-накрая възстановяваме целостта на зъба с модерен фотополимерен материал.
Правилната диагностика е важно условие за успех в ендодонтията. Използването на модерна техника и прецизното обработване на каналите повишава неколкократно шансовете за успешно лечение.